Your address will show here +12 34 56 78

Padel Center i Göteborg och Borås
Padel Center Göteborg har 6 banor varav en singelbana. I Viared strax utanför Borås finns 4 banor. Hos oss spelar ni inomhus året om.
Båda anläggningarna är fullt utrustade med omklädningsrum för damer och herrar med toaletter och duschar. I Viared finns också bastu.
 I receptionerna finns café och shop. Vi säljer racket, skor och tillbehör från flera kända märken.
Hyr rack och bollar
På våra anläggningar kan du enkelt hyra rack och bollar som ni betalar med Swish.
Enkelt och roligt
Padel är en unik sport. Oberoende av tidigare erfarenheter från racketsport har man har man behållning av att spela redan ifrån första timman.
Den korta längden och den stora träffytan gör racket förlåtande och det är lätt att få en bra bollträff. 
Underlaget av konstgräs fyllt med sand är mjukt och skaderisken liten. Banans lilla yta samt att men alltid spelar dubbel kräver inte en hög konditionsnivå.
Padelregler
Reglerna i padel är okomplicerade. När ni spelar första gången hjälper vi till med en introduktion på ca 5 minuter, sedan är spelet igång.
Poängräkning
I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är lika (40-40) så måste man vinna två poäng i rad för att vinna gamet. Laget som vinner nästa poäng får fördel. Vinner det laget som har fördel också efterföljande poäng vinner man gamet, förlorar man poängen blir ställningen lika igen. Först till 6 vunna game vinner setet. Även här måste man vinna två game i rad för att vinna setet.

Ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är lika (40-40) så måste man vinna två poäng i rad för att vinna gamet. Laget som vinner nästa poäng får fördel. Vinner det laget som har fördel också efterföljande poäng vinner man gamet, förlorar man poängen blir ställningen lika igen. Först till 6 vunna game vinner setet. Även här måste man vinna två game i rad för att vinna setet.

Står det 5-5 spelar man till 7 game. Blir ställningen 6-6 spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.
I padel servar man precis på samma sätt som i tennis
Fast man servar underhand, 
En serve i padel slås underhand och racket ska träffa bollen i eller under midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, studsar man i padelbollen i marken.
Studsen ska vara bakom egen serveruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen.
Serven ska slås diagonalt och studsa i motståndarens serveruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.
Man har 2 servar en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om
.
  • Text Hover
Spelet
Huvudregeln är att du alltid ska slå bollen så att den studsar på motståndarnas planhalva. Slår du bollen direkt i galler eller glas är den ute och motståndarna vinner poängen. Motståndarna ska returnera bollen på volley eller innan den studsar i marken en andra gång. Efter att ha studsat i marken kan bollen alltså studsa i galler eller glas men måste returneras innan den studsar i marken en andra gång.

Motståndarna kan också använda eget glas för att returnera bollen. Eget galler får inte användas för att returnera bollen.
I padel är ofta bollduellerna långa och det beror på att bollen kommer tillbaka. Slår motståndarna ett långt slag så låt bollen studsa i marken och bakre glaset och förläng den sedan över till motståndarna.
Ovan är en förenklad version av reglerna. International Padel Federations utfärdar de officiella reglerna. 
X